søndag 19. september 2010

Dagens dessert!


Endelig kan man nyte epler fra egen hage! De er nokså sure enda, men de er perfekte til eplekake og pai! I dag ble det en superenkel eplepai hos oss. Tar bare noen minutter å lage men er NYDELIG!!!! Jeg har lyst til å dele oppskriften med DERE! Husk at man kan bruke hva som helst, rabarbra, pærer, plommer..... Men jeg synes epler er best:)

Oppskrift:

Sett stekeovnen på 200 grader

Del opp 4-5 epler i terninger og legg de i en paiform. Hvis du bruker norske epler trenger du ikke ta av skallet for det er så mykt. Strø over sukker og kanel.

Bland ingrediensene til smuldredeigen:
150 g kaldt smør
5 ss sukker
75 g hakkede valnøtter
2 dl hvetemel
3 dl lettkokte havregryn

Smulres over eplene.
Stekes i 25-30 minutter.

Serveres men iskrem, kesam vanilje, krem eller min favoritt: vaniljesaus!

NYYYYYYYT!

Stor klem;)

3 kommentarer:

Fru Rosa sa...

Hei:)

Fant deg inne på en annen blogg og er glad jeg tok turen innom deg:)
En koslig blogg som jeg kommer til å ta turen innom igjen:)

Jeg har lenge hatt planer om å plante ned et par epletrær, men har ennå ikke kommet så langt....nå får vi bare vente til neste år igjen og de om jeg får tid til å gjøre det da;))

Ønsker deg en fin ny uke

Hilsen

Fru Rosa

Hulda sa...

Så deilig denne desserten så ut! Sikkert nydelig. Jeg likte veldig godt hylla di under her. Flott var den, og stilige saker du har satt til pynt på den.

Du spurte om vinduet. Ja, det er et lite vindu jeg har på bordet. :) Jeg har et innlegg om bare det tidligere i høst. Du kan bla deg nedover og se. :)

Gammel stil sa...

Mhmm, så god den så ut da:) Den må vi prøve å lage en gang:):)

For en fin blogg du har!! Vi kommer definitiv igjen!:) Klarer ikke legge oss til som følger, men vi skal absolutt gjøre det! Gjerne ta en titt inn til oss, og du er velkommen som følger hvis du vil det:)

Klem:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...