Det er koselig å bake til jul!
Og enda bedre å smake!
I dag var det karamellstenger som stod for tur,
og når jeg først var i gang ble det 8 brød og musli også.
Musli en veldig enkelt.
Man tager det man haver av havregryn, nøtter og korn,
heller over litt olje og honning,
og steker på 180 grader i 18 minutter!
Lett som en fjert;)
Karamellstenger kalles også for kolakaker.
De er kjempegode og kjempeenkle!
Her får du oppskriften min!
---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------
KARAMELLSTENGER
200 gram smør
200 gram sukker
-røres hvitt-
Tilsett:
300 gram hvetemel
1 ts vaniljesukker
1-2 ts natron
2 ss lys sirup
Rør godt.
Det lønner seg å tømme deigen ut på bordet og kna!
Del deigen i 6 deler.
Rull hver del til ei fingertykk pølse som du legger på bakepapir på stekebrettet.
Trykk den flat.
Du får plass til 3 pølser på hvert stekebrett.
Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Skjæres på skrå mens de er varme
og avkjøles på rist.
------------------------------------------------------------------------------
2 ss lys sirup
Rør godt.
Det lønner seg å tømme deigen ut på bordet og kna!
Del deigen i 6 deler.
Rull hver del til ei fingertykk pølse som du legger på bakepapir på stekebrettet.
Trykk den flat.
Du får plass til 3 pølser på hvert stekebrett.
Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Skjæres på skrå mens de er varme
og avkjøles på rist.
------------------------------------------------------------------------------
Kreativt kaos;)
Jeg synes julebaksten smaker best før jul,
i jula er det så mye annet godt!
Hva med å ha baksten på kjøkkenbenken da?
Kanskje i et norgesglass?
Men det er en fare for at det blir tomt altså!
Ser ut som om vi må ha en runde til med pepperkaker tjihi:)
Kos deg med førjulsyssler!
1 kommentar:
Så flink du er, colakaker er kjempegodt, vi har også bakt her i huset et hav av peppernøtter så langt.
Kos deg videre i førjultiden.
Legg inn en kommentar