Selvfølgelig legger jeg ut oppskriften på mine barns yndlingsbrød! Den er veldig enkel, og det må den jo være når 8 brød bakes nesten hver uke... Det er absolutt enklest om du har en kjøkkenmaskin :)
4 brød
11dl vann
1 pakke tørrgjær
1 kg kornmel (kornbrød)
1/2 kg grovbakst
1 ts salt
litt olje (en liten dl)
resten hvetemel
Bland vann som er ca 40 grader med tørrgjær og visp sammen. Fyll i resten av ingrediensene og kjør kjøkkenmaskinen i 7-8 min. Fyll på med hvetemel underveis til deigen "henger sammen". Del deigen i 4 og legg de i hver sin brødform. Trykk de godt nedi. Hev i 1-2 timer til brødene kommer opp til (over) kanten.
Stekes ved 200 grader i ca 50 minutter.
Jeg lager to porsjoner (altså 8 brød) samtidig og det går kjempefint!
Lykke til og nyyyyt!
De så jo kjempe gode ut!
SvarSlettHar en litt annerledes oppskrift,som kanskje er litt grovere.
Men skal prøve meg på disse.
Ha en super fredag & tusen takk for alle koselig kommentarer du legger igjen etter deg.
Go`klem fra Christina